top of page

Locatie

Lacaune is een gemeente in het Franse departement Tarn (regio Midi-Pyrénées) en telt 2567 inwoners (2011). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Castres.

 

De B&B ligt bij de  grens van het Parc Naturel Regional du Haut Languedoc en vlakbij het parc naturel regional de Grands Causses. Lacaune-les-Bains is gelegen in de uitlopers van het Massif Central, in de Monts de Lacaune

 

Lacaune is bekend om zijn vleeswaren, worsten en hammen (charcuterie), er is wekelijks een markt en oa een museum van de charcuterie.

In de omgeving zijn verschillende meren waar je heerlijk kan zwemmen, kanovaren, waterfietsen en aan het strand liggen. Het dichtstbijzijnde meer het Lac van Laouzas ligt op 20 minuten rijden.

De steden Castres en Albi liggen op 1 uur rijden. Mooie steden, gelegen aan een rivier, met oude gebouwen, musea en winkels. Albi staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

In de directe omgeving zijn leuke oude dorpjes en ook regelmatig leuke markten en andere activiteiten. Ook zijn er diverse kastelen in de omgeving.

De grote steden Toulouse en Montpellier liggen op 2 uur rijden. Ook Carcassonne met zijn middeleeuwse  stad ligt op 2 uur rijden.

De stad Beziers en de middellandse zee zijn 1 1/2 uur rijden. 

Op 45 minuten rijden ligt het dorp Roquefort, bekend om zijn kazen.

En op ruim een uur rijden ligt de stad Millau, bekend van de brug, maar de stad zelf is ook de moeite waard. Van daar uit is het zeer de moeite waard om de gorges du Tarn, Dourbie en de la Jonte te bezoeken. In de laatste zijn de vele gieren erg indrukwekkend. Deze gieren zijn ook regelmatig boven ons huis te zien. 

In Lacaune is een office du tourisme, daar kunnen ze u goed vertellen wat er allemaal in de omgeving te doen en zien is. Ze spreken daar ook Engels.

 

 

Meer informatie omgeving op toerisme-midi-pyrenees languedoc

bottom of page